Wat is de definitie van een burnout?

Een burnout is een syndroom van (1) emotionele vermoeidheid of uitputting, in combinatie met (2) afstand nemen van het werk (distantie) en/of (3) weinig vertrouwen (meer) hebben in eigen functioneren.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Hieronder vind je een kort filmpje (4.29 min.) over het ontstaan van een burnout.

Burn-out is vooral een fysiek probleem, in plaats van een psychisch probleem

Herken jij je in het filmpje?

Doe jezelf een plezier door niet te wachten tot je letterlijk omvalt. De eerste grote stap is eerlijk zijn naar jezelf over hoe het met je gaat. Want als jij niet voor jezelf gaat zorgen, wie dan wel? Voorkomen is zoveel beter dan genezen!

Twijfel je? Je mag ons altijd gewoon even geheel vrijblijvend bellen, 06-31215978 (Yolanda), 06-29016323 (Cindy) of een bericht sturen via onze site om te sparren over jouw situatie, ook als je niet helder hebt wat er met je aan de hand is.